Laman blog ini dimiliki dan dikendalikan sepenuhnya oleh Laila Mukhtar Management. Untuk sebarang pertanyaan mengenai kursus dobi serta pakej dobi yang ditawarkan sila email ke info@lailamukhtarmanagement.com
TARIKH KURSUS DOBI HANDS-ON 2016 

APA YANG KAMI TAWARKAN DALAM KURSUS DOBI HANDS-ON


 Akak mungkin tak aktif in blog sangat dan juga reply email due to my work schedule. But Akak layan Whatsapp. Inshaallah Akak cuba juga untuk menjawab 1 per 1. Harap bersabar yea anak - anak.
Bila bercampur dengan orang yang bagus-bagus ni banyak cerita yang kita dengar.  Sahih atau tidak Wallahualam... Apapun Akak nak bagitau jugak. PLAN YOUR BUSINESS WELL. Kita tak tau apa akan jadi in future tapi sekurang-kurangnya we have something for our future. Kalau bukan untuk kita, mungkin untuk generasi kita..

Join my kursus guys for more ino mengenai dobi...


Dikemaskini: 02 Sept 2016
Baca....faham dan hadam cerita-cerita Akak mengenai dobi. Macam yang Akak sebelum ini, Akak tidak memihak kepada sesiapa atau mempromosikan mana-mana supplier. Bagi saya adalah penting untuk usahawan tau the pro & cons dalam setiap sudut dan membuat keputusan sendiri mengikut kemampuan sendiri. Kemampuan tidak hanya dari segi modal tetapi fizikal and mental.

Join my kursus guys for more info pasal dobi...

Ini kalau orang nak jual dobi baca mau di rejam Akak dengan batu. Tak pe lah Akak 
hanya bagitau apa yang bakal usahawan dobi perlu tau...





Join my kursus guys. InshaALLAH you will get what you want (info pasal dobi).

Jangan ingat pandai cakap tak pandai kerja yea. Aku kutil kang...


Dikemaskini: 04 Ogos 2016
Antara kejadian yang peningkan kepala Akak...
Jujur dalam perbuatan adalah segalanya...


Dikemaskini: 04 Ogos 2016

Baik kursus sampailah ke soalan-soalan di Whatsapp. Tak pernahnye tak menyusahkan bakal usahawan. Nak take-over sesebuah perniagaan bukan tengok sales ok ke tidak, murah harganya. Banyak benda nak kena ambil tahu deknon. Panjang list Akak kau kasi kalau nak take-over naaa.

#JanganKataAkakTakPayungOk

Dikemaskini: 04 Ogos 2016


Pagi-pagi celik mata dapat sms macam ni adalah perkara yang menggembirakan Akak. From ZERO bakal usahawan dapat info yang mereka mahukan makes me happy person. Saya tidak hanya berkongsi macam mana nak buka dobi tetapi juga bagi idea macam mana nak kembangkan dobi.


Dikemaskini: 04 Ogos 2016
Sebabnya kalau email nak susun bahasa molek2. Whatsapp dah masuk tahap bersembang



 Dikemaskini: 04 Ogos  2016

Kursus Dobi Hands-On - 13 Februari 2016

Biar Video Berbicara....



Next!!...

From Pantai Timur with Question....


Menggunakan teknologi sepenuhnya.....

Up-dated:
27 January 2016

Pentingnya SOP a.k.a Standard Operation Procedure

Apa perasaan usahawan dobi jika perkara ini berlaku?  Kes pertama yang rujuk kepada saya dan alasan yang saya sendiri tidak boleh terima. Kes ke-2 diambil daripada group FB. Dan sebelum ini pernah terjadi kes pembayaran ganti rugi sebanyak RM16,000.00 untuk sehelai jaket.

Ini yang cuba Akak educate usahawan dobi. And this is all SOP a.k.a STANDARD OPERATION PROCEDURE. SOP yang sering Akak kemaskini bagi usahawan. Akak pengguna tegar servis dobi (bukan layan diri) jadi banyak yang Akak kemaskini apabila Akak merasakan ada kelonggaran bagi dobi yang Akak pergi. This is all for you. So please...jangan hanya pikir RM350  Akak charge tu mahal. Banyak benda yang Akak cuba kongsi padda usahawan baru dan lama.

Kes - 1


Kes Ke-2


Up-dated
27 January 2016




From Penang With......Question....






Sebagai usahawan adakalanya kita berhak untuk tidak mengambil barangan yang dihantar andai kata ianya boleh mendatangkan risiko kepada usahawan. Pengetahuan mengenai fabrik dan cara basuhan juga penting. There is a way untuk basuh saree cuma kos agak tinggi kerana penggunaan chemical.

Dan usahawan juga perlua kreatif macam mana nak berhadapan dengan pelanggan. Pelanggan ni kekadang drama kuat jugak.

*Akak tutup beberapa advise yang diberikan kepada usahawan kerana....datang la kursus Hakak kalau nak tau yea...muahahahaah. Benda-benda macam ni la yang akan kita bincangkan. Kadang-kadang peserta tak perlu tanya, Akak sendiri ceritakan macam mana nak atasi masaalah macam ni. Macam mana dah cakap dengan pelanggan, macam mana nak cakap dengan pekerja. Sebab Akak paham bagi yang dia pengalaman agak susah untuk bertanya soaalan.


6 Januari 2016

Pentingnya SOP

Ber WhatsApp bersama usahawan dobi di Sg Besi...






Walaupun tak aktif up-date blog tapi Akak aktif jawab sms/Whatsapp dari usahawan dobi. Tapi kena sabar ikut turn la yea.

Apapun SOP dalam setiap perniagaan adalah penting terutama sekali perniagaan dobi. Bila ada SOP senang kita nak detect mana punca kerosakkan, dari mana punca kerosakkan supaya kita boleh jawab ketika berhadapan dengan pelanggan. Bukan main hentam bayar je kalau ada kerosakkan.

06 Januari 2015